4 Mayıs 2014 Pazar

Ispanak Yatağında Beşamel Soslu Tavuk


Geçenlerde canım hem ıspanak hem de tavuk çekmişti ve de fırında yapılacak bir yemek yapmak istiyordum işte o an aklıma geldi bu tarif. Hem çok kolay yapılacak bir tarif hem de besleyici ve lezzetli.

Malzemeler;

Ispanak için;

1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz
Aslında ne kadar yapmak istiyorsanız ıspanağı o kadar almanız daha doğru olur, çok yapmak istiyorsanız kendinize göre alın.

Tavuk için;

300 gr tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı biber

Beşamel sos için;

1 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 şu bardağı süt
1 tutam tuz

Öncelikle tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyuyoruz ve yemeklik doğranmış kuru soğanları kavuruyoruz. Sonrasında üzerine ince ince kıyılmış ıspanakları koyuyoruz, tuzunu da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Ispanaklar yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz.

Küp küp doğradığınız tavuk göğsünü tavaya koyun, rengi beyazlaşınca bir yemek kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın. Bıraktığı suyunu çekince ocağın altını kapatın.

Beşamel sosu hazırlamak için ise; tencereye tereyağını ve unu koyun. Yağı erimeye başlayınca yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşıp muhallebi gibi olunca ocağın altını kapatın.

Fırın kabına önce hazırladığını ıspanağı koyun ve iyice yayın, üzerine tavukları koyun en üzerine de beşamel sosu döküp 175 derece fırında 30 dakika pişirin ve yemeğimiz hazır. Son hali bu şekilde görülüyor.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder